Hoppning.

Idag var det hoppträning på schemat. Vi måste träna inför tävlingen på söndag. Vi hade tre hinder uppe, ett räcke och en kombination. Jag ville börja lågt så magneten inte skulle börja vägra för att jag tyckte det var högt. Sofia hjälpte mig med och vi fokuserade på kontroll och att hästarna inte skulle rusa mellan hinderna och efter. Det gick jättebra och det kändes som om magneten lyssnade och kunde trava långsamt innan hindret och jag kände att jag hade kontrollen. Inte som det varit förr där han gärna rusat mellan hinderna och han har bestämt tempot. När det går bra så vill jag gärna höja även om jag aldrig hade börjat hoppa på den höjden. Så vi slutade på 70 cm. Jag var jätteglad över att vi kommer över, och ett flertal gånger också. Så träningen gick super.

Imorgon ska jag ut till stallet tidigt och träna igenom dressyrprogrammet någon gång. Blir inte så hård ridning eftersom vi behöver krafterna tills på söndag.

Dressyrträning.

Nu har jag jobbat igenom hela lätt B:1:an till km:et.

Positiv: Han hade jättefin trav och vänster galopp gick kanon. Han lyssnade väldigt fint också.

Negativt: Han vill inte stå still där vi ska göra halt men har börjat lära sig. Han kan inte sakta av till trav från galopp. Han ville hellre fatta vänstergalopp än höger i höger varv.

Sammanfattning: Vi jobbar på det som inte funkar men tittar inte bara på det som är dåligt utan även det som går bra. Jag försöker uppmuntra magenten hela tiden så han vill jobba och fortsätta.


Här ser ni hur stövlarna ser ut. På ett ungefär.


Jag fick hålla i tyglarna så han inte skulle gå iväg x)

Fundering.

Jag kom och tänka på att jag ofta framställer mina ridpass med magneten så himla bra. Att det alltid skulle gå bra, vilket är tvärtom vad det är. Jag vet själv när jag läser bloggar att jag kan bli så deprimerad över att det alltid går så bra med allas hästar och jag förstår inte själv varför det inte går så bra med mig och magenten. Och nu känner jag själv att min blogg har blivit så. Jag vill inte sitta och bara skriva negtiva saker utan även framföra det som går bra. Jag vill att detta ska vara en blogg för den vanliga och ovanliga hästägaren. Inte en blogg som handlar om min fantastiskt dyra häst, som hoppar fantastiskt högt, om alla fantastiska ridpass där min fantatiska häst gick på tygeln innan jag satt upp och var uuuuunderbar. Här får man lov att ha en häst som man inte har jätteambitioner med och som inte alltid hoppar och inte alltid är jättelydig. Man måste få vara dålig lika bra som man får vara bra.

 
Så här ser det oftast ut när vi bråkar om att jag vill att han ska stå still och han förstår inte alls varför man ska göra det. Eller när jag vill att han ska trava långsamt och han tycker att han är avlad för att trava fort.

Hiss och diss.

Dagens Hiss:
Jag har köpt mina ridstövlar :D, bild kommer jag lovar.. Och ska ev. köpa vita ridbyxor imorgon, 150 kr inklusive frakt från blocket. Ibland ska man ha tur.

Dagens Diss:
Jag har skav i knävecket.
Fotograf utbildningen i stockholm kostar 27 000 kr per termin och det är fyra terminer. Man måste ha egen dator, photoshop och kamera. De arbetar i mac så det är en fördel om man har mac. Det är kört för alla oss som inte är miljonärer då alltså..

Håller ni med?

Bilder från kungahuset.

Idag hade hovet lagt ut fler bilder på kronprinsbaret, den lilla familjen. Och jag brukar inte bry mig så om bilder men jag såg en bild som verkligen fick mig att fundera. Det är så mycket kärlek i bilden så jag lägger upp den här. Håller ni med?

Dagens citat : Man tänker sällan på det man har men alltid på det vi saknar.

Dålig uppdatering.

Fy skäms på mig som uppdaterat så dåligt denna helg. Jag har haft fullt upp och inte hunnit. Idag var det tävling och det gick super, två felfria, 40-50 cm. Nu kunde jag känna att jag var inte fullt så koncenterad på att det var hinder att jag glömde rida utan hann faktiskt att andas mellan och det blev mer ridning vilket ledde till att magneten hoppade bättre och allt såg bättre ut.

Sen ska jag på tisdag (förhoppningsvis) köpa mina nya ridstövlar, Längtar! Har väntat väldigt länge nu eftersom de är dyyyyra. Men nu har jag pengar och 20% på dem så nu händer det. Sen tänker jag kosta på mig ett par vita ridbyxor också, ska vi tävla så ska vi se snygga ut. Jag lägger ut en bild från förra veckans tävling, resten av bilderna kommer i veckan.

Malmö högskola.

Idag var jag på malmöhögskola eftersom det var öppethus och jag ska plugga där i höst. Jag ska läsa till lågstadielärare eller f-3 som det är. Sen kan man läsa till kurser som tar ca ett och ett halv år så har man 4-6 också. Så jag funderar på det, man blir mer "användbar och eftertraktad" om man har fler årskurser som man läst. Skolan var fin och ljus så det kommer bli super. Jag ska se hur det blir att hinna med skola och häst samtidigt. Sen var jag och mamma i löddeköpinge, vi gick in på stadium outlet som finns där. Det var bra priser. Jag tycer att om det är outlet så ska det vara billigt inte dyrt fast nedsatt, om ni förstår :). Så jag fick ett par skor och ett par strumpor.

Imorgon ska jag till mc donalds och lämna tillbaka ett par byxor och skjorta och vem vet vad som händer mer :).

Gallor.

Åh, nu har det hänt grejer. Jag skulle ut och rida och eftersom magneten har varit lite gallig och svampig i benen så kände jag igenom honom och kände att han var svampig och lite varm i senan. Så jag och Amanda gick ut så han fick springa så vi kunde se om han haltade. Men han visade ingenting och såg fin ut. Jag gick in och sadlade och tränsade och hinner skritta en halv långsida innan anette skriker "han är halt!". Så det var bara att sitta av och spola hans ben. Suck, jag hoppas han blir bra till tävlingen och att det bara var en tillfällighet. Han har nämligen en ny hagkompis och förhoppningsvis så har de sparkat varandra eller så har han sprungit runt.

Imorgon ska jag ha en hästfri dag, ska ner till malmö och titta på deras högskola eftersom de har öppet hus och jag vill plugga där till hösten :). Hoppas alla njuter av det fina vårvädret!

Horseman ship och dressyr.

Idag blev det ingen ridning utan mer horseman ship och försök till lite trickträning. Det gick sådär, magneten var väldigt intresserad av morötterna och gjorde så gott han kunde. Jag tycker att det är bra att variera träningen och att inte bara rida, rida, rida utan även träna hästen mentalt. Imorgon blir det dock dressyrträning, tänker inte lägga vikt vid att han ska gå på tygeln utan mer tempoövningar och att han ska lyssna på mig. Jag tror att om jag gör detta så kommer formen efterhand. Dressyren är otroligt viktigt för att all ridning ska funka och eftersom det är tävling på söndag så får vi öva på att få honom samlad och att han lyssnar :)


 

Vattenmatta.

Idag övade jag och emma på vattenmatta eftersom hennes häst är rädd för den. Magneten var jätteduktig och hoppade utan att tveka, sen slängde jag upp vattenmattan på ryggen på honom så fick han gå med den till skjulet som de skulle vara i. Han är inte rädd för mycket den hästen. Ska nog öva lite med plastpåsar och presseningar så han får lära sig att gå över och under.

Jag ändrade även om i mitt rum efter att ha sett sveriges fulaste hem så insåg jag att jag hade sveriges fulaste rum och började ändra. Det ser ut sådär, ska se om jag ska ändra något imorgon igen :).

Tävling.

Jag har glömt berätta för er att det var tävling idag! Eftersom det var vår första sen jag fick tillbaka magneten så blev det 40 cm. Sen har det med min hopprädsla att göra också. Magneten var jätteduktig och vägrade inte alls, sen när vi var klara så tyckte de att jag skulle hoppa en 50 runda till. Men det blev en 40 runda till. Som gick lika bra. Dock så hoppade han inte alls med lika mycket kraft, eftersom att hinderna är så låga. Så nästa vecka blir det 40, 50.



Min älskade häst :)

Havrepappan.

Måste rekommendera havrepappas blogg. Speciellt detta inlägg som han skrev i länken som jag lägger in. Så är det att leva med oss hästtjejer, hästen kommer alltid nummer ett. Känns hemskt men att äga häst är en livsstil. Jag lägger upp en rolig bild också som jag hittade på www.dressyrmupparna.se .



http://www.tidningenridsport.se/Havrepappa/Havrepappa/2012/3/Om-att-vara-nummer-tre-eller-sex/

Stallmöte.

Imorgon är det stallmöte. Jag har inte riktigt koll på hur ofta det är. Först trodde jag det var en gång i månanden sen sas det att det var en gång i halvåret och nu är det en gång varannan månad. Vi har stallmötet för att fixa hagar och folk ska kunna framföra klagomål och frågor och funderingar. Själv ska jag ta upp en vatteledning som lossnar i boxen som behövs fixas.

Först ska jag dock träffa hanna, min kära soulmate. Det känns att vi behöver uppdatera varandra. Händer spännande saker nu för tiden :). Jag slänger upp en bild på mig och hanna :). Jag tyckte klänningen jag hade där var väldigt fin men känns aldrig som om jag kommer använda den.. Är lite för party för min enka livstil.



Moorlands Totilas.

Idag har det inte hänt så mycket så jag tänkte lägga upp lite bilder på morrlands totilas som är min personliga favorit i dressyrvärlden. Han är en hingst över det vanliga, med ett steg och personlighet så det räcker och blir över. Han är den enda häst jag skulle åka till en dressyrtävling för att sen. Så häftig häst. Jag lägger in lite bilder här så ni får sen honom.

Har ni någon häst ni gärna skulle vilja se "live"?





Dramatik i stallet.

Idag när jag skulle tvätta magnetens svans och mann så jag band upp honom ute eftersom elen gått inne i stallet och det var skönt väder ute. När jag skulle gå och hämta vatten så kastar han sig bakåt och blir hängande i linorna. Han var lite skärrad efteråt men stod stilla sen, det var både tur och otur att linorna inte lossnade. Om det lossnat så hade han satt sig bak och kunde skadat sig och att det inte lossnade känns lite läskigt, det är säkerhetslinor som ska lossna lättare. Vet inte vad han blev rädd för men grimman gick sönder. Sen fick jag tvätta klart honom i grimskaft och slutade med att sätta fast honom igen och då var det lugnt. Alltid lämna platsen med att ha utsatt honom för det han är rädd för. Så han får se att det inte är farligt. Men det gick bra till slut ingen skada skedd.

Hoppträning.

Idag var det hoppträning. Magneten var lugn och fin, men bestämde sig lite ibland för att vägra. Då blir jag så trött och börjar stressa vilket inte hjälper värken magneten eller mig. Men efter vi tagit bort en bakbom till en oxer som han inte hoppade så hoppade han. Det blir tävling nu på söndag. Blir bara 40 cm, kanske 50 cm också. Ska bli spännande och jag med nerver som spagetti är nervös redan innan jag anmält mig.


En bild från en annan gång vi hoppade. Han ska alltid hoppa så högt över, min lille häst :)

Flyinge.

Som ni kommer ihåg så var jag ju på äventyr i onsdags. Och då så gav jag er ledtrådar på var jag var. Nu avslöjar jag det och jag var på Flyinge. Som för er icke hästmänniskor inte vet så är det ett stuteri och stall som är känt här i sverige. Jag lägger in lite bilder så ni får se hur de ser ut ännu mer.






Internationella kvinnodagen.

Idag är det som uppmärksammat den internationella kvinnodagen. Och självklart är jämnställdshetsfrågan i fokus mer än någonsin nu. Jag personligen blir bara förbannad när jag tänker på den. Att det ens är skillnad på kvinnor och män är totalt absurt. Det som skiljer en man från en kvinna är snoppen, (ja där står snopp. Fy linn använda sådana ord på internet. ) Annars har män och kvinnor samma kroppsdelar, de rör sig på samma sätt, de tänker på samma sätt, de fungerar på samma sätt. Det sas att om kvinnan avstod mannen i 60 år skulle männskligheten dö ut. Ja då alla män hade ni kanske gett oss samma lön.

Jag hade som en plan till mitt projektarbete förra året att skriva om jämnställhet och då fota kvinnor utklädda till män och män utklädda till kvinnor. Jag funderade även på att om en tjej hade klätt ut sig som en man (det skulle då vara så verklighetstroget att man trodde att kvinnan var man) och gå till en jobbintervju eller liknande och se om denne hade fått samma lön när hon var man som om hon sen bevisade att hon var kvinna. Undra vad som hänt om någon gjort så eller om det har hänt.

Kvinnor är starka. Inte kvinnor är starka men. Inte kvinnor är starka fast. Inte kvinnor är starka ibland. Kvinnor är starka punkt!

Ledtråd.

Idag gick jag upp kvart över fem för att hitta på spännande saker. Jag ska ge er ledtrådar på vad jag gjorde. Gissa och se om ni hittar rätt. Jag lägger in lite bilder så kanske ni kan lista ut det.

Ledtråd 1. År 1661

Ledtråd 2. De har en gymnasieutbildning, en hippologutbildning, en beridarutbildning, en hovlslagarutbildning m.m

Ledtråd 3. Byggnader är till största del gula.

Bild 1.


Bild 2.

Ridstövlar.

Jag vet inte om jag nämnt det innan men jag är på jakt efter ett par ridstövlar. Jag har velat ha tretorns ridstövlar men de är dyra. Jag har provat den enklare modellen utan snörning men tydligen har jag breda vader så jag kan inte ha dem alls. Jag provade storlek 40/41 och de gick inte att knäppa runt vaden. Jag har storlek 38-39 annars. Känns lite sorligt så nu är jag på jakt efter ett par andra stövlar. Jag slits lite mellan, Snålelinn som tänker "de ska inte vara för dyra, under 2000" och Vill-ha-linn "Jag ska ju ha dem varje dag så då är det bäst att de är bra och då kan de få kosta lite mer" Vad ska jag göra?

Tävlingen.

Idag var jag på tävling i båstad. Det var inte jag som tävlade utan jag var assistent och fotograf. Det blev två felfria rundor på 70 cm och 80 cm, de var superduktiga och alltid lika roligt att få vara med och hjälpa till även om jag känner mig lite ivägen ibland. Min tävling blir inte förrän den 18 mars, men nästa söndag blir det hoppträning. Det ska bli spännande. Imorgon blir det skor till magneten, han fick skor senast den 21 december så det är hög tid för det nu. Skorna är inte så slitna men tårna börjar bli långa, så han blir glad och jag blir fattig.

En liten söt bild på tulle när han var nybadad :)

Lördag.

Det blev inget blogginlägg igår eftersom jag och hanna var och såg på popcorn, det är en musiktävling. Jag körde ner till stan så det blev en nykter kväll för mig. Skönt att kunna köra hem och inte behöva vänta på bussen och frysa.

Jag känner mig jättetrött nu, även om jag sov bra inatt. Kanske börjar dra på mig hannas förkylning... Det känns konstigt att sitta hemma en lördag när jag alltid annars brukar vara ute, men bra att ha en lugn helg för en gångs skull.

Idag var jag på trädgårdsmässan, min lilla smyghobby. Jag älskar att plantera blommor och kryddor. Idag införskaffade jag frön till olivträd och en paprika planta. Olivträdet kommer ta många år på sig och det kommer nog paprikan också göra, så det är långsamma skötebarn. Sen har jag mina ringblommor som jag planetrade i sommras och som höll sig ända till runt januari sen kom frosten och då dog de. Men hade det inte frusit så hade de nog fortfarande stått, så det blir att planetra nya nu till våren. Lite om min smyghobby, har ni någon smyghobby?






Träning med tulle.

Jag har börjat att strketräna mellan reklamen till big brother. Jag gör lite armhävningar och situps och lite benövningar. Problemet med detta är att tulle vill vara med. Han hoppar fram och pussar mig i antikstetoch sätter sig på min mage. Gulligt men lite ivägen ibland. Så eftersom han är så ivrig att prata med mig och "umgås" så slänger jag upp en bild på honom.

Linn

Mitt namn är Linn och denna blogg kommer handla om mitt liv som består av min häst Magnetic Media (magneten) och mitt pluggande mot att bli lågstadielärare. Väl mött!

RSS 2.0