Dagens.

Idag blev det jobb och sen ut till väla. Jag fick en bok, det var den andra boken om carrie bradshaw från sex and the city. När hon har kommit till new york. Ska bli skönt att få läsa en bok som jag kan drömma mig bort lite. Hade gärna åkt iväg och levt rövare i new york. Nåväl inte rövare men få lite omväxling. Man blir lite trött på vardagen, det är bara jobb och sen magenten sen hem och sova och sen tillbaka till jobbet. Ta det rätt, jag tycker om mitt jobb och älskar magneten men det blir enformigt. Någon som känner detsamma?

Paus

Jag är ledsen om det har blivit en bloggpaus, men jag har haft fullt upp hela helgen.

I lördags var jag med mamma på IKEA, vi skulle köpa en tekanan, men det blev aldrig. Istället köpte jag en blomma med påskliljor som redan har börjat slå ut. Är så mysigt att ha lite vårkänsla på rummet i dessa kassa och bittra tider. Det är lite roligt för jag hade ringblommor som blommade mellan oktober och januari och nu när de frusit så blommar mina påskliljor istället. Kul!

Vi skulle löshoppa idag, men magneten var snorig och hängig så det blev bara två hopp. Han fick stå inne idag och står inne imorgon, ska ut och se hur det är med min lille häst.




Det blev lite dåliga bilder men hade inte systemkameran framme.

Tävlingsoutfit

Eftersom jag ev. ska tävla den tolfte så har jag börjat fundera på vilken färg jag vill ha. När jag tävlade förra året så körde jag på ljusrosa. Nu funderar jag på limegrön, grön eller kanske röd. Förr var jag alltid så noga med att på tävling skulle det vara vit, vita lindor och vitt schabrak. Men nu känner jag att det hade varit roligare med lite färg. Med tanke på vad hööks har visat i vårens kollektion i år så ska det nog inte vara något problem. Sen fick jag hem deras katalog idag, så nu kan jag gå vild. Vad tycker ni är den snyggaste tävlingsoutfiten, ska det vara vitt eller passar färg?


Här är en bild på den ljusrosa outfit vi hade. Hans ena linda gick upp precis innan vi skulle in på banan, så därför har han bara tre stycken.

Idag.

Idag jobbade jag till två, sen var jag ute hos magneten. Tänkte bara longera idag men så skulle amanda rida så då gjorde jag det också. Tänkte trimma lite, men märkte att magneten inte var så med på det. Han mest sprang på och vill inte som jag, så vi galopperade några varv och travade lite. Imorgon ska det bli longering tror jag. Det är mycket roligare att rida med andra än själv så vi får se vad som händer.

Ev. så skulle vi lösahoppa på måndag. I stallet brukar de ha så att de har löshoppning en gång i månaden. De hade det dagen efter att jag flyttade dit magneten. Jag tycker det är ett jättebra sätt att kunna variera sin hantering med hästen att den får röra sig fritt i det tempo den tycker passar utan att en ryttare sitter och har sig. Det är även därför jag brukar släppa magenten efter att jag ridit eller longerat i ridhuset så han får rulla sig och springa runt lite själv. Vilket jag själv tror att han gillar, han brukar alltid rulla sig direkt efter att jag släppt honom.
Gör ni också så?



Semester?

Jag är så sugen på att åka till ett varmt land. Senast jag var utomlands var när vi var i tyskland på utbytessemester med tyska gruppen. Vilket inte var så glamoröst i sig. Inget sol eller bad. Jag behöver sol och värme. Just nu ser man på facebook hur alla kommenterar att de ska till thailand, turiket eller har bokat en resa till sommaren och här sitter jag i kylan och surar. Dessvärre har jag ingen reskompis för hanna pluggar och har inget "sportlov"... Jag är nog ingen vinter och kyla människa, jag vill ha värme.. Någon som känner detsamma?




Här kommer två bilder från när jag var i Thailand 2008. Jag tror jag ska drömma mig bort lite.

Hoppning.

Idag blev det hoppning i ridhuset. Amanda hade byggt banan, dock sänkte jag den lite eftersom jag har bestämt att jag bara ska hoppa hinder som inte är högre än vad jag tycker är lagom. Magenten var jättefin och hoppade som om han inte gjort något annat. Jag är så glad att min lille häst är så duktig. Sen avslöjde Amanda att det var en pay and ride den 12 feburari. Så jag tror det får bli en liten hoppning på 40 cm sen om det går bra så kan det kanske blir 50 cm också. Jag är som sagt väldigt petig med att vi inte ska få tillbaka vägringarna så då får vi hoppa lågt.

Förkylning.

Jag har inte varit så aktiv på bloggen nu på några dagar. Pga av att jag har haft lite idéetorka. Har ni någon idé om något kul ni vill läsa här på bloggen?

Jag har börjat bli förkyld, mindre kul. Täppt i näsan och ont i huvudet. Idag var jag ute och red med Lina från mitt gamla stall. Jag missbedömde tiden rejält och blev nog upp till 40 minuter sen. Det var kallt som attan om tårna. Men annars uppförde sig magneten jättebra. Skrittade lugnt istället för att passa och dra och gå 20 meter förre den andra hästen. Han har blivit så duktig, jag är så nöjd och glad över detta. Men jag tror att jag själv har börjat lugna ner mig och försöker att avslappnad och inte spänna mig. För man märker att magenten blir lika spänd som jag.

Imorgon blir det hoppning i ridhuset :).

Varför jag vill blogga.

Jag vill blogga för alla vi som inte har den finaste stamtavlan på våra hästar, vi som kämpar med att våga hoppa ett hinder. Vi som blir överlyckliga när vår häst kröcker på nacken kanske ett steg. Vi som kämpar med att få hästen att stå still när den står uppbunden i gången. Vi som kämpar för att få in hästen i transporten. Men mest av allt vill jag skriva för oss som har häst. Det blir lite motsägelsefullt men ni kanske förstår...


Är inte my little pony, ponnysarna söta :D

Jobb.

Igår blev det inget inlägg för jag jobbade till elva och var hemma vid halv tolv.

Idag och igår har jag fått ta in magenten tidigare, så han har stått inne lite längre än jag velat. Men imorgon får han vara ute längre. Idag när jag kom till stallet så stod han på kullen som finns i hans hage. Han ville väl ha koll på läget.

Igår var det ju idrottsgalan och vinnaren av jerringpriset var ju såklart (enligt min menning) Rolf-Göran Bengtsson. Och som han sa i sitt tacktal så var det ett viktigt pris för honom och för hela ridsporten. Och jag håller med helt. Vi behöver lyfta fram ridsporten mycket mer. Den är stor men i tv och media så syns vi inte så mycket. Hur ofta har en ridsportsprofil varit nominerad till ett pris på idottsgalan? Vi vill se mer sånt i framtiden, visst håller ni med? :)




Ser han inte rolig och smutsig ut uppe på kullen :)

Julstädning.

Idag har jag äntligen slängt ut julpyntet och julgranen. Lite sent kanske men när man bara får ha jul en gång om året så behöver man inte julstäda i mellandagarna. I år tänkte jag få lite ordning på min ljusslinga som sitter i julgranen. Men det blir aldrig rätt, sladdarna bara trasslar ihop sig och när man ska rätta till dem så sticker man sig på barren. I år fick jag dock en gran som inte barrade så mycket.

Igår skrittade jag ut magenten barbacka, jag vill starta upp honom lite lungt så han inte får för mycket träningsvärk. Jag fotade honom innan det, men det är svårt att få bra bilder när han inte springer mer än han behöver och jag inte hinner ta upp kameran i tid. Men ska ladda upp bilderna här snart så ni får se dem ändå.

Schabrak.

Nu ska jag lägga upp bilder på schabraket som jag köpte. Det är ett dressyrschabrak från hööks. Det var halva priset så endast 114 kr! Ett kap om ni frågar mig.



Jag är nöjd och nu när han är klippt så blir det inte fult av svettigt hästhår. Imorgon tänkte jag ta lite bilder med systemkameran, om det blir bra väder.  Så ni får se lite bättre bilder.

Bus i ridhuset.

Hej allihopa!

De har gått ut med en klass 1 varning här i skåne. Läskigt med storm! Hur är det hos er? Innan när jag red så gick magneten jättefint, han brukar annars stressa något otroligt och inte skritta eller något. Men efter skrittarbete i tjugo minuter började han samla sig och det gick riktigt bra. Han kunde trava ökad trav med böj på nacken och gå fint även i höger varv. Eftersom han är travare så är han väldigt vänster...

Jag var på hööks innan och köpte nytt schabrak och nytt grimskaft och vantar. Det kan bli en bild på schabraket imorgon, det är brunt med krämvit rand runt. Superfint!

När jag ridit klart så skulle jag mocka ridhuset och då fick magenten springa runt lös. Han såg sig i spegeln som finns i ridhuset och travade dit och gnäggade men när han kom fram så nådde han inte upp att se sig själv så han undrade nog var hästen tog vägen. Han gjorde så några gånger. Lille pluttehäst trodde det fanns fler hästar i ridhuset.. Har era hästar några roliga egenheter?

Full fart i stallet.

Nu har jag flyttat magneten till ett nytt stall. Han kom dit i lördags och har nu fått nya hagkompisar och funnit sig hemma.

Jag red för första gången igår. Han har inte blivit riden sedan i början i november. Vilket är otroligt längesedan för honom, han måste ridas i stort sätt varje dag för att få ut all sin energi. Men har var faktiskt väldigt lugn och duktig. Han är som sagt väldigt mycket fart och vilja som ibland blir fel, hellre pass än skritt. Men det ska vi få bukt på :).

Han blev klippt idag och sen blev det lite longering över bom, kul sa magneten!
Halva magneten är klippt :)

Linn

Mitt namn är Linn och denna blogg kommer handla om mitt liv som består av min häst Magnetic Media (magneten) och mitt pluggande mot att bli lågstadielärare. Väl mött!

RSS 2.0