Födelsedagshästen :)

Idag fyller min lille häst 17 år. Så därför fick han bestämma hur vi skulle rida, vi började i paddocken men han var inte alls på humör för att gå fint utan skrittade för snabbt och ville inte lugna ner sig. Så vi travade lite fort istället och sen skrittade vi av. Det var hans födelsedag så han fick bestämma :P. Sen när jag skulle mocka så fick de andra hästarna mat och då blev magneten ledsen och trodde hela tiden att jag glömt bort att fodra honom. Så för att påminna mig hela tiden så stod han och skrapade med hoven och gick fram och tillbaka i stallgången. Lagom irriterande. Men han fick extra mycket morötter och äpplen så lite bra var väl födelsedagen :).



Födelsedags hästen när han för en gångs skulle stod still :).

Att gå upp i vikt.

Att gå upp i vikt är lika svårt som det kan vara att gå ner i vikt. Men idag är det mer taburbelagt att prata om de som har svårt att gå upp vikt. I dagens tidningar och över internet ser vi hur mycket annonser om "hur du går ner snabbt i vikt" "bli smal innan sommaren" och "så tappar du 15 kg på 4 veckor med denna metod" osv,osv. Om vi ser en tjock person kanske fler av oss tänker "du borde gå ner i vikt" men om vi ser en smal person tänker vi nog sällan "du bör gå upp i vikt" utan vi tänker "anorexia!". Det är därför vi bör lyfta fram de som faktiskt försöker lägga på sig vikt och har väldigt svårt med det. Det kanske hade hjälpt en del om tidningar börjat med annonser om att kunna gå upp i vikt. På ett hälsosamt sätt, inte genom att äta godis och skräpmat. "Gå upp 5 kg genom att träna det och det". Jag vill avsluta med ett citat som är så sant och bra. 

Hur många skulle säga åt en överviktig som sträcker sig efter en kaka ”Ska du verkligen ta en kaka till, du som är så tjock”? Men ingen tvekar att säga: "Du som är så smal, ta en kaka till – du behöver lägga på dig.”

 

Tema hälsa.

Jag har börjat att träna lite hemma, lyfter lite vikter och gör sit ups och så. Men jag blir så irriterad när jag berättar för andra att jag ska banta. Då får man kommentarer som "men du är så smal" "men sluta jag behöver banta". Men det är såhär att ja jag är inte tjock, dock har jag kurvor, jag har höfter jag har rumpa jag har "lovehandels"dock tycker jag det är snyggt med kurvor och påstår inte att man ska vara smal som en pinne, sen finns det dem som är smala och har svårt att lägga på sig vikt och verkligen försöker. Det får bli del 2 på detta lilla hälsotema. Fettet sätter sig överallt på mig och inte tex bara på magen vilket gör att det inte syns lika mycket eller lika snabbt (dåligt eller inte välj själv). Och för att göra detta lite mer "man kan vara fett på insidan bla, bla, bla" så gjorde jag det enkla och sanningsenliga bmi testet. Yes jag kör ut det på nätet. Jag är 169 cm lång och väger 70 kg vilket ger mig ett bmi på 24.5. För er som inte riktigt har koll så kan jag avslöja att över 25 så är man överviktigt. Som jag började så nej jag är inte tjock men fettet sitter inne i kroppen också, jag kan se smal ut men låter inte bedras av utsidan. Så jo jag kanske bör börja tänka på vad jag äter för man får bara en kropp och detta är början på resten av ditt liv!

Tv i helgen.

Det var längesen jag bloggade, men sladden till min dator har gått av och datorn har fått för sig att inte leva utan sladden. Så som plåster på såren så kommer det en liten godbit om hur man ska spänndera sin tv helg :)

Fredag 20/4:
SVT 1. 16.30-17.55 Ridsport världscupfinaler, dressyr.

Lördag 21/4:
SVT 1 14.20-16.00 Ridsport världscupfinaler, dressyr. Fortsätter sen på SVT 2 16.00-17.30.

Söndag 22/4
SVT 2 15.00-17.00 Ridsport världscupfinaler, hoppning.

Jag vet vad jag kommer titta på i helgen :)

Valpar.

Jag var hundvakt igår. Och idag föddes aimees valpar, hon fick fem stycken små söta valpar. Som jag ska få passa imorgon :D. Jag som är alldeles galen i hundar, kommer vara helt lycklig hela dagen :). Det kommer bilder på dem imorgon eller söndag, beronde på vad jag hinner med.

Här kommer en rykande färsk bild på magneten från dagens tur, ev. kommer jag kunna skritta barbacka på söndag :). Hoppas, hoppas, hoppas :).

Haha.

Hahah var tvungen att låna denna. Den är bara för rolig :D

Träns.

Jag har alltid ridit magneten på ett aachenträns. Utan aachenremmen för att jag tycker att han ska få tugga på bettet så mycket han vill. Men jag hörde förra veckan att det var bättre med en remmontgrimma till en pigg häst. Jag har dock bara bruna träns och den remmontgrimman har jag bara sett i svart, (den fanns ev. i brun också). Iallafall så blev jag sugen på att köpa ett svart träns eller möjligvis ett brunt remmont träns. Problemet är att på hööks finns det två remmontträns. TVÅ? De har ca 10000 aachenträns... Åh dessa problem. Så nu är frågan. Ska jag köpa en brunremmont nosgrimma och sätta på de träns jag har eller köpa ett nytt träns i svart? Jag är egentligen inte så stort fan av remmontträns, men vad gör man inte för lite lugn på ridturerna...


Det kostar 269.


Det kostar 359.

Kanske bättre att köpa bara nosgrimman? Billigare iallafall...

Bilder från tävlingar.

Nu kommer lite blandade bilder från olika tävlingar :)











Nu ser vi framåt och hoppas att han blir bra så fort som möjligt :). Är väldigt positiv till att rida och lära magneten nya saker i dressyren eftersom han utvecklades så fint under den tiden jag tränade till dressyrtävlingen :)


Lite deppig stämning här...

Jag vill inte dra ner stämninen här på bloggen. Allt med magneten känns så jobbigt. Jag ser honom ha ont och jag vet att min närvaro hos honom inte får svullnaden i benen att gå ner, han blir inte mindre halt av att jag sitter i boxen och pratar med honom. Det enda jag vill är att han ska må bra och inte ha ont.

Men för att som sagt inte vara allt för deppig så ska jag ge er ett smakprov på morgondagens bilder :)

Lille magenten.

Idag när jag skulle ta in magneten från hagen så hände det grejer. Han är lägst i rang och de andra två hästarna som är höga i rang ville in före. Så magneten bakar och fastnar i staketet och öppningen som jag håller i handen. Han hinner bort till en kulle som finns i hagen innan det tar stopp. Han sitter fast i linorna och en av träpelarna som sitter i marken har lostnat detta gör även att han går omkull. När jag äntligen får tag i honom så sitter grimskaftet över nacken och runt benet med en stålanordning som ska vara elastisk insnurrad.

Hela kalaset slutar med att han får ett skrubbår på vänsterbog och veterinären fick klippa bort en hudflik om höll på att lossna från underläppen. Han får medecin nu som han ska äta i fem dagar och jag ska gå ut och gå med honom tills han blir bättre. Känns irriterande att det händer innan km:et. Jag är besviken eftersom jag tränat så mycket och var verkligen pepp för detta. Men det viktigaste är att han mår bra nu och att det inte blev värre. Jag vågar inte tänka på vad som skulle kunna hänt.

Min lille magneten <3

Glad påsk :).

Tävlingen idag gick sådär. Vi fick ingen felfri runda men jag är nöjd ändå. Han har blivit en helt annan häst, han är mycket mer ridbar nu. Han är mer avslappnad och tillfreds och det är jag med. All denna dressyr vi slitit med har verkligen gett resultat. Nu väntar vi på km:et på måndag :)

Jag vill önska alla mina läsare en riktigt glad påsk eftersom jag inte kommer hinna göra ett inlägg imorgon.


Morgondagen

Imorgon blir det tävling, det blir 50-60 cm imorgon. Vi har verkligen jobbat oss uppåt. Så imorgon inviger jag mina vita ridbyxor som jag fick hem i måndags :).

Dagens dresyrträning gick jättebra, känns som om km:et ligger lite närmare nu :).


Ideér?

Jag har lite idétorka nu. Vet ej vad ni är intresserade av att läsa. Vill ni se mycket bilder, vad som händer i stallet, eller vad som är nytt i häst och ridsportsvärlden. Eller vill ni ha ett inte häst inlägg?

Dagens.

Idag träffade jag hanna, vi åt på mc donalds och sen var vi på stan och shoppade vi lite. Senare på dagen så träffade vi "ettorna" som jag kallar dem och det blev lite uppdatering om vad om händer på skolan när jag inte längre kan vara där och bevaka ;)



Jag köpte skjortan för övrigt :)

Rydebäcks ryttarförening..

Ridningen idag ska vi inte ens prata om, galoppen var katastrof. Jag misstänker att han hade träningsvärk så jag masserade och strechade honom.

Alla kära läsare, rydebäcks ryttarförening har nu på långfredagen en pay and ride. Jag tycker nu att alla som vill ska vara med. Det är alltid roligt och bra träning för hästarna också :). Jag länkar till anmälnings sidan så ni kan anmäla er om ni har häst och inte redan gjort det :).

http://www5.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_476112/cf_87178/RRFprop_20120406_H.PDF

Välkommna!

Söndag.

Idag var det tävling, igen. Börjar bli en veckovana nu. Det var kungshults ryttarförening som ordnade idag. Jag var anmäld till 50 cm men tänkte hoppa 60 om det kändes bra. Jag hoppade fram på 60, vilket är ett enormt steg för mig eftersom jag har sån hopprädsla, känner att den börjar bli bättre nu. Vilket är kanon.

I 50 fick vi ett förarligt stopp, han travade i kurvan och vi kom snett. Han kunde hoppat men valde att stanna. Det gör inte så mycket eftersom han hoppade fint resten av banan. Så när jag var klar efteranmälde jag mig till 60 cm. Jag kände att jag vill åka därifrån med ifall en felrid runda. 60 gick jättebra, han hoppade som inget annat och jag känner att jag kan börja slappna av och är inte så nervös innan. Dock behöver man lite adrenalin och nerver så man inte blir för avslappnad. Det blev hursom helst en felfri runda på 60 cm. Jag är jättenöjd med både mig och magenten som har utvecklats jättemycket på sistonde. Nu blir det tävling på fredag, 50-60 och sen km i dressyr på måndag. Sen blir det vila från tävlingar ett tag till. Eller?

Linn

Mitt namn är Linn och denna blogg kommer handla om mitt liv som består av min häst Magnetic Media (magneten) och mitt pluggande mot att bli lågstadielärare. Väl mött!

RSS 2.0