Fredag

Jag är ledig idag. Men man kan inte vara ledig utan att hitta på något. Så jag gick upp nio(!) och började städa, har badrummet och hallen kvar. Sen ska jag träffa hanna i stan och sen till magneten. Så det blir fullt upp som vanligt, det är skönt att ha mycket och göra. Jag blir så uttråkad annars. Jag har desstutom (intresseklubben antecknar) fått en finne mitt mellan läppen och näsan. Roligt, kan de inte ploppa upp på pannan istället? Så nu ska jag kura och smörja denna irreterande finne med alla medel och kurer som jag kan hitta. 
 

Tisdag

Idag var jag i stallet tidigt. Vid halv tre, det är skönt att kunna vara där tidigt så man kommer hem tidigare :). Jag red med gummiband på magneten idag. Jag började med att skritta fram utan dem och sen satt jag på dem. Han kom ner i en fin och avslappnad form. Jag kunde spänt in dem mer men tänkte att första gången kan de sitta lite lösare. Han travade fint och lugnt, men ibland sprang han iväg lite. Man får inte tappa rumpan bara för att halsen är böjd. Vi gjorde lite enkelbyten och galopperade och travade, för att han ska få känna på gummibanden. När jag ridit en stund tog jag av dem igen för att försöka hitta tillbaka till samma känsla. Det gick faktiskt bra, han behöll en bra form men drog upp huvudet i avsaktningarna. Jag måste säga att det var en väldigt trevlig häst jag satt på idag :). Avslutade ridpasset med att ta av gummibanden och sen fick han rulla sig och gå runder lite i ridhuset.
 
Måste bara avsluta detta inlägg med en länk. Två jättesöta kaniner som pussas :)
http://www.youtube.com/watch?v=DxOmh658_eE&feature=related :)
 

snabbmakaroner dödar.

jag är på väg Hem från skolan och såg denna bilden på Facebook. tycker den är lite rolig :).


Helg.

Denna helg har jag inte haft alls mycket tid att sitta ner och ta det lugnt. Igår var det först släppa ut hästarna och vara med på kvalleri ridning. Magneten tyckte det var jättekul och studsade hit och dit. Sen åkte jag hem och for till väla. Var där till halv sex och åkte sen hem. Där fixade jag mig och sen åkte jag in till stan för att se cabaret. Den var jättebra och jag beundrar alla som är med och lyckas framföra en sådan fantastisk show!
 
Idag var jag med när Sofia tävlade i åstorp. Det var först förklass (90 cm) och sen laghoppning (1m). Tyvärr gick inte laget vidare men det blir en omgång till om några veckor. 
 
Mitt abonnemang har gått ut på telefonen och jag ska byta simkort men mejlade halebop för några veckor sedan att jag ville ha med mitt nummer i flytten men fick inget svar. Någon som vet om mitt nummer följer med eller inte? Sitter nu och väntar i chatten på svar. Detta är varför jag inte vill ha ett abonnemang som man inte kan prata med face to face utan måste chatta med om man vill ha svar...
 
Nu blir det en dusch och sen är det snart premiär av solsidan :). Kommer bli veckans höjdpunkt framöver :)
 
 
 
 
Lite kattmys i stallet för några veckor sedan :)
 
 

Bio

Idag ska jag faktiskt gå på bio. Något jag inte gjort på länge. Visste ni att jag har sparat alla bio biljetter jag köpt sedan hösten 2008. Första biljetten är faktiskt Twilight, den är så gammal och sliten att det knappt går att se vad det står på den. Jag tittade igenom biljetterna nyss och det är filmer jag knappt kommer ihåg jag sett som jag hittat :P. Idag ska jag se filmen ted. 
 
"Filmen berättar historien om John Bennett, en vuxen man som måste hantera sin älskade teddybjörn som blev levande till följd av en önskning när han var barn... och som vägrat lämna hans sida sedan dess." ( Enligt sf.se)
 

Det låter som en ovanlig ide, men vem vet den är säkert bra. Jag kan skriva här sen om ni önskar.
 
 
 
Det är den den ändå, 35 st. Fast på fyra år så låter det inte som så mycket :)
 
 

VFU

Nu är min praktik över och jag är lite ledsen över det. Har trivts så otroligt bra och kan inte säga annat än att jag kommer ha världens bästa jobb :D. Jag lämnade ut en lapp där jag skrev tre frågor. "Vad är jag bra på?" "Vad kunde jag gjort bättre " och "Övrigt". Jag lämnade det till min handledare och till barnen i klassen. Jag valde att lämna de till barnen också eftersom det är de som ska trivas med mig mest. Jag läste genom dem ikväll och blev helt varm i kroppen. Fick många "du är världens bästa lärare" "jag kommer sakna dig". Detta gör allt skolarbete så värt det. Barn kan verkligen sätta mina kunskaper på prov men de kan även göra en så varm och glad i hjärtat. 
 
Det får bli en gammal bild på tulle. Gud så fluffig han var där :)

jordens undergång

tittar på kobra om jordens undergång. och hur folk förbereder Sig genom att tex. bosätta sig under jorden och bo på ett ställe som är så säkert att det ska klara av att stå emot en direkt attack från ett kärnvapen. min enda tanke är att om jorden går under så lär inte deras hus under jorden stå kvar eftersom hela jorden lär försvinna.

vad tror ni, kommer jorden gå under den 21:e december? och ifall det händer lär vi aldrig veta det eftersom vi inte längre kommer finnas. klurigt det här ;).

bild

skrev det förra inlägget som ett mobilinlägg och lyckades trycka publicera istället för lägg till bild. så ni får bilden här istället :) ber om ursäkt för det :)





tatuering

igår var jag och tatuerade mig :D. det står Linn på handleden :). det gjorde jätteont och när jag gjorde den så ville jag inte göra fler men efteråt så ville jag ha fler. en på skuldran och en på revbenen. men det sägs att revbenen ska göra ännu ondare. så vi får se hur det blir :). än så länge är den lite röd och svullen och lite bläck har åkt av. men jag antar att det är bläck som blir över. att lite ska försvinna för än så länge är den "hel" får verkligen hoppas att det är meningen att det ska vara såhär.... det känns så roligt för det känns som om jag haft den hela livet. den känns som en del av mig. jag är jättenöjd :D

rådhuset

sitter just nu på rådhuset och har avslutat min första vfu dag :). det gick bra och alla var jättetrevliga. känns verkligen som om jag valt rätt utbildning :).

p.s tack för lånet av Internet Helsingborg stad :D d.s


Linn

Mitt namn är Linn och denna blogg kommer handla om mitt liv som består av min häst Magnetic Media (magneten) och mitt pluggande mot att bli lågstadielärare. Väl mött!

RSS 2.0