Mys häst i hagen :)

Eftersom vädret idag är dåligt, med regn och kyla (14 grader) så åkte jag ut till magneten och la på honom ett täcke. När jag kom ut i hagen låg magneten och vilade och såg söt ut :).





Bete.

Hästarna gick ut på betet igår, jag var och hälsade på magneten innan idag. Han såg nöjd ut, stod och betade. Dock var hans ben lite svullna, det beror nog på att han äter gräs som är väldigt frodigt och då (har jag hört) kan vatten samlas i benen. Sen har han lite gallor också. Imorgon blir det en ridtur, när han står på bete brukar jag rida varannan dag. Tycker att hästarna ska få vila också, de går hela året och behöver också få vara. Sen förstår jag om man tävlar mycket att hästen inte kan stå på bete och tappa kondition och bli tjock. Magenten kommer få en eller två veckor helt ledigt senare i sommar, får se om jag ska på semester eller dylikt.
Hur gör ni med era hästar? Går de på bete eller bara bete på dagarna och står inne på natten?



Sommarbilder

Nu kommer det lite fina sommarbilder som fotades i söndags :).









Jag kommer lägga in fler bilder senare, men så länge får ni nöja er med dessa :).
Trevlig helg!

Veckan som gått.

Efter mitt dåliga uppdaterande (jag skyller på att jag inte har allt för mycket tid med häst och jobb) så kommer här en lite uppdatering om hur min vecka sett ut :)



I söndags körde jag land och rike runt och lämnade en dressyrsadel och köpte en ny.



I onsdags släppte jag ut magneten i en gräshage där han fick stå och vänja magen vid gräset. Han ska ut på bete nästa vecka :).


I torsdags fick han en korg med gräs.



Sen fick han både sitt lunch hö och gräskorgen han trodde nog han kommit till himmlen.



Idag sprang vi fort några gånger på stranden så han fick linement på benen som jag inte riktigt kom under full med hur man använde. Han undrade nog själv också :P

Havrepappan

Jag måste,måste,måste rekommendera havrepappans blogg. För alla oss hästmänniskor så är det klockrent det han skriver. Man kan verkligen känna igen sig och förstå honom :)
http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/

Moorlands Totilas.

Hade inget och göra på lunchen idag så jag googlade moorlands totilas och som ni kanske kommer ihåg sa har jag gjort ett inlägg med honom innan och om hur fantastisk jag tycker den hästen är. Det jag dock inte för mitt liv förstå är hur ägarna till Totilas kunde sälja honom? Hur många x antal miljoner hde än fick så var det ändå TOTILAS de sålde. Jag håller fullt med en av kommentartorerna sa när Edward red världsrekordet "Vi kommer nog aldrig mer att få se en sådan häst". Enligt wikipedias (osäkra?) källa så var Paul Schockermöhle intresserad av att köpa Totilas 2010 och budet på hästen gick från 9 miljoner pund till 15 miljoner pund! Nu är det Mattihas alexander Rath som rider totilas. Ska bli spännande att se dem i OS :)

Här är när Edward Gal rider på olympia.

http://www.youtube.com/watch?v=vEvGcIVoHW4


Här är när Mathias Rath rider.
http://www.youtube.com/watch?v=qFv3vLN-oN8&feature=related

Parfymer

Det är väl rätt otrolig egentligen hur lukter och minnen håller ihop. Jag luktade på gamla parfymer innan. Och direkt kommer det upp bilder i huvudet från när jag använde dem. Många av mina parfymer accossierar jag med gammla pojkvänner dessvärre. Men ändå otroligt att hjärnan har sparat minnet av den studen man använde parfymen.
Idag hjälpte åsa mig att träna magenten eftersom jag i panik kom på igår att det bara är två veckor kvar till tävlingen. Så det är hårdträning tills dess. Jag och magenten ska öva, leva och andas dressyr tills dess. Vi har haft över en och en halv månad på oss att träna så nu ska det bli perfekt! :) Det gick jättebra idag, vi gjorde lite öppnor och slutor (!). De är inte helt perfekta men vi gjorde det, han var fin och lugn till slut. Så nu känns det positivt :).

Planering.

Den 20 maj är det dags för pay and ride i dressyr. Så jag står nu mellan valet och kvalet om jag ska ställa upp i LC:2 och LB:1 eller LB:1 två gånger? Om jag ställer upp i bara LB:1 så kan jag mer fokusera på ett program och de saker vi behöver jobba med istället för att behöva öva in två program och slarvrida igenom dem för att ha gjort dem. Hmm, behöver fundera känner jag.
Dagens ridpass gick helt okej, jag försöker få honom att få upp framdelen och att han får in bakdelen och bakbenen under sig. Jag kände störst skillnad i traven, för han bär sig på ett annat sätt och kan få fram frambenen mer, vilket vi vill.
Att öva på:
Från galopp till trav utan pass mellan.
Högergalopp.
Vad vi kan:
Trava långsamt och helt okej samlat.
Vänster galopp.
Skritten.

Hoppbilder.

Här kommer lite bilder från tisdagens pay and ride, som slutade med felfritt i 50 cm och ett onödigt stopp i 60 cm. Jag är ändå jättenöjd :).






Linn

Mitt namn är Linn och denna blogg kommer handla om mitt liv som består av min häst Magnetic Media (magneten) och mitt pluggande mot att bli lågstadielärare. Väl mött!

RSS 2.0